Diskuze

Datum 13.11.2009

Vložil Michal R

Titulek bramboráky

Odpovědět

Zdravim přináším vam jsem repcept na bramboráky 700 g oloupaných brambor

1 vejce

česnek

sůl

tuk na pečení

180 g hladké mouky

100 ml mléka

majoránka

mletý pepř



Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a vodu ocedíme. Poté je promísíme s mlékem, s prosátou moukou, vejcem, rozetřeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. těsto naléváme po částech na pánev s rozehřátým tukem, rozetřeme je v tenké placky a opečeme po obou stranách do křupava.

Datum 06.10.2009

Vložil Šárka Vítková

Titulek modelovka

Odpovědět

Ahojky chtěla bych se zeptat jak docílím černé barvy na modelovce.Odpověď prosím pošlete na Vitkova.Sarka@seznam.cz děkuji

Datum 09.02.2009

Vložil Richard Janda

Titulek Boží milosti

Odpovědět

Ahojky, jsem muž, rád vařím a posílám pozdrav. Mám letitý problém. Snad 10 let sháním recept na Boží milosti, které dělávala za mladých let moje matka. Bohužel recept ztratila a nepamatuje si postup. Vyzkoušel jsem již cca 12 receptů na Boží milosti,ale není to prostě ono. Vyjdou mi vesměs osmažené placičky a po obalení v cukru, poměrně stejné chuti. Pamatuji si,že matka dělala z těsta trojúhelníčky a ty se po vložení do oleje na pánev nafoukly a tak zůstaly. Potom se také obalovaly v cukru, ale měli jinou chuť. Řekl by jsem, že trochu jako kobliha. Výroba jednoho talíře matce zabrala tak 20 minut. Jsem tedy s pozdravem a snad mi někdo poradí. Richard E-mail : janda1950@seznam.cz

Datum 11.01.2011

Vložil Anna Koman

Titulek Re: Boží milosti

Odpovědět

Ahoj, náhodou jsem klikla do diskuze, protože sháním recept , jak se zavařuje pečené maso. Tak Vám posílám recept mé maminky na Boží milosti a také , jak je dělala. Vždy to byly Velikonoce a my jsme je milovali více než koblihy. Já nevím, jak Vy, ale moje maminka i já vyválím plát a a rozkrojím ho na obdelníčky, pak vezmu radýlko a udělám tři prsty. Při smažení se nafouknou . Posypu je cukrem a po prstech je pak uždibujem.Zadělávám z půl kila hladké mouky , mléka , droždí, trochu cukru, rum a sůl a 2 žloutky. Jsou bezva. Třeba se Vám povedou.S pozdravem AK