DORT STRACCIATELLA
Korpus:
3 vejce
9 dkg cukru
7 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 dkg kakaa
2 polévkové lžíce oleje
Vejce vyšleháme s cukrem, lehce zašleháme olej a opatrně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vlijeme do dortové formy a upečeme.
Necháme vychladnout.
Dáme okolo umytou dortovou formu a nachystáme si náplň.
Náplň:
500 ml bílého jogurtu
cukr podle chuti
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
10 dkg hořké čokolády
10 dkg čokolády Margot
1 želatinový ztužovač
tyčinka Ledové kaštany
Jogurty smícháme s cukrem. Smetany vyšleháme se ztužovačem. Nastrouháme čokoládu Margot i hořkou čokoládu. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu. Do připraveného ztužovače vmícháme jogurt, smetanu a čokoládu.
Naneseme na připravený korpus. Posypeme nastrouhanou tyčinkou (před strouháním je dobré dát tyčinku na chvíli do mrazáku)