DORT STRACCIATELLA

Korpus:

3 vejce

9 dkg cukru

7 dkg polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva

2 dkg kakaa

2 polévkové lžíce oleje

Vejce vyšleháme s cukrem, lehce zašleháme olej a opatrně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vlijeme do dortové formy a upečeme.

Necháme vychladnout.

Dáme okolo umytou dortovou formu a nachystáme si náplň.

 

Náplň:

500 ml bílého jogurtu

cukr podle chuti

500 ml smetany ke šlehání

2 ztužovače smetany

10 dkg hořké čokolády

10 dkg čokolády Margot

1 želatinový ztužovač

tyčinka Ledové kaštany

Jogurty smícháme s cukrem. Smetany vyšleháme se ztužovačem. Nastrouháme čokoládu Margot i hořkou čokoládu. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu. Do připraveného ztužovače vmícháme jogurt, smetanu a čokoládu.

Naneseme na připravený korpus. Posypeme nastrouhanou tyčinkou (před strouháním je dobré dát tyčinku na chvíli do mrazáku)